Tagliafico licht voorval met Klaiber toe: 'Hoorde later dat hij daarom huilde'

Tagliafico licht voorval met Klaiber toe: 'Hoorde later dat hij daarom huilde'

07-03-2020 17:10
171

Nicolás Tagliafico leek Sean Klaiber een hart onder de riem te steken na diens gele kaart in de slotfase van het bekerduel tussen FC Utrecht en Ajax. Volgens de Argentijnse back van de Amsterdammers zit de vork echter anders in de steel.

Klaiber is door zijn prent geschorst voor de finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord. De rechtsback van de Domstedelingen was meteen nadat hij de kaart ontving van arbiter Björn Kuipers ontroostbaar. Tagliafico beet hem vervolgens het een en ander toe, maar wil niet zeggen wat. "Dat houden we onder ons", zegt de linkerverdediger tegen FOX Sports.

"Ik schold hem uit omdat hij me heel hard had geraakt. Ik wist niet dat hij de finale zou mislopen. Ik hoorde pas later dat hij moest huilen omdat hij de finale zou mislopen", vertelt Tagliafico, die vindt dat Klaiber de hand in eigen boezem moet steken. "Het was wel dom van hem, want in die situatie had het helemaal geen nut om er zo hard in te kleunen. Hij wilde me vast geen pijn doen, maar dat deed hij wel. Daar werd ik kwaad om."

Klaiber kon zelf niet geloven dat hij een gele kaart kreeg. Hij beklaagde zich na afloop over de beslissing van Kuipers.