Update: Weg is vrij, maar Rangnick zet AC Milan voorlopig in wachtkamer

Update: Weg is vrij, maar Rangnick zet AC Milan voorlopig in wachtkamer

07-03-2020 18:22 Laatste update: 12-03-2020 21:32
37

AC Milan heeft Zvonimir Boban per direct ontslagen. De voormalig voetballer uit Kroatië was sinds afgelopen zomer samen met clublegende Paolo Maldini verantwoordelijk voor het technische beleid in San Siro.

Italiaanse media verwachten dat ook Maldini spoedig het veld moet ruimen. De twee gaan rollend over straat met algemeen directeur Ivan Gazidis, die zonder de technische leiding in te lichten contact zocht met Ralf Rangnick. De 61-jarige Duitser is nu nog technisch directeur binnen de Red Bull-groep, maar moet het beleid gaan uitstippelen in Milaan. Naar verluidt is hij in beeld voor de functie van technisch directeur én trainer.

Dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Boban en Maldini. "We hebben niet eens een seintje gekregen, dat is respectloos en niet in de stijl van Milan", haalde de Kroaat al uit naar Gazidis. Hij moet nu dus als eerste het veld ruimen. Gazidis spreekt overigens nu wel zijn steun uit aan Pioli. "Pioli en zijn staf leveren geweldig werk. De prestaties van het team worden met de week beter. Ze hebben onze volledige steun in deze moeilijke tijd voor het land", doelt hij op het coronavirus.

Zlatan Ibrahimovic zou de ontwikkelingen met argusogen volgen. Italiaanse media weten dat hij zich aan de zijde van Boban en Maldini heeft geschaard. Nu zij lijken te vertrekken, is het onduidelijk hoe de toekomst van de 38-jarige Zweedse ster eruit ziet.

Update: AC Milan leek na het ontslag van Zvonimir Boban alle pijlen op Ralf Rangnick te richten, maar de Duitser maakt op korte termijn nog niet zijn entree in San Siro. "Algemeen directeur Ivan Gazidis en Rangnick kennen elkaar al vele jaren en wisselen regelmatig van gedachten", zegt zaakwaarnemer Marc Kosicke van de Duitse trainer annex technisch directeur in Bild. "Een samenwerking is op dit moment niet aan de orde. Er zijn nu belangrijkere zaken."

Kosicke doelt daarmee op het coronavirus, dat ook Milaan in zijn greep houdt.