Barça dankt Messi en herstelt zich met moeite van nederlaag in Clásico

Barça dankt Messi en herstelt zich met moeite van nederlaag in Clásico

07-03-2020 20:24
23

FC Barcelona heeft met de nodige pijn en moeite nieuw puntenverlies in de Primera División afgewend. De Catalanen wonnen door een benutte strafschop van Lionel Messi met 1-0 van Real Sociedad.

Barça ging vorige week met 2-0 onderuit in El Clásico, waardoor Real Madrid de koppositie overnam. Nieuw puntenverlies kon de ploeg van Quique Setién zich dan ook niet veroorloven. Met Real Sociedad trof de titelhouder echter een geduchte opponent. De Basken kwamen er in de openingsfase een paar keer gevaarlijk uit in Camp Nou. Het vermakelijke duel golfde op en neer, maar goals leverde dat voor rust niet op.

Ook in de tweede helft had Barcelona zijn handen vol aan Sociedad. Een bedrijvige Messi was wel een paar keer dicht bij een doelpunt, maar hij had het vizier nog niet op scherp. Kort nadat Nacho Monreal aan de andere kant net voorlangs schoot, sloeg de Argentijnse ster tien minuten voor tijd alsnog toe. De bal ging op advies van de VAR op de stip vanwege hands van Mikel Oyarzabal en Messi benutte de strafschop: 1-0. In de slotseconden werd een treffer van Jordi Alba afgekeurd wegens buitenspel van invaller Ansu Fati.

Barça, waar Frenkie de Jong het hele duel meedeed, kwam hoe dan ook met de schrik vrij en heeft in ieder geval weer één dag de koppositie in handen. Real Madrid heeft twee punten minder, maar komt zondagavond nog in actie tegen Real Betis.