BVB wint Bundesliga-slag, Spurs zakt verder weg, rood én 0-0 voor Leeuwinnen

07-03-2020 21:19
3

Borussia Dortmund heeft een belangrijke slag geslagen in de Bundesliga. De ploeg van Lucien Favre ging zaterdag op bezoek bij Borussia Mönchengladbach – de nummer vijf én de oude club van Favre – en klom naar een tweede plek achter Bayern München.

Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund 1-2
Een andere oude bekende van Die Fohlen brak de wedstrijd al vroeg open: Thorgan Hazard zorgde na acht minuten voor de 0-1 met een knappe individuele actie. Kort na rust werd het gelijk: Lars Stindl tikte van dichtbij een hoekschop binnen, tussen de benen van Erling Braut Haaland door. De Noorse Bundesliga-sensatie hield zijn kruit voor de verandering eens droog, maar Dortmund trok de drie punten alsnog naar zich toe. Achraf Hakimi ontsnapte op rechts en schoof de bal voorbij de wegglijdende Yann Sommer.

Doordat RB Leipzig eerder op de dag punten liet liggen, is BVB de nieuwe nummer 2 van Duitsland. Het verschil met Bayern is voorlopig één punt, maar de koploper en regerend landskampioen speelt zondag nog tegen FC Augsburg.

Burnley-Tottenham Hotspur 1-1
Tottenham Hotspur blijft kwakkelen en is achterop geraakt in de strijd om Champions League-kwalificatie. De ploeg van José Mourinho – met Steven Bergwijn negentig minuten op het veld – verzuimde tegen Burnley voor de vijfde wedstrijd op rij een zege te boeken. Chris Wood opende al vroeg de score, Dele Alli zorgde kort na rust uit een strafschop voor de 1-1, maar meer zat er niet in voor Tottenham. De Noord-Londenaren sluiten de zaterdag af als nummer 8 van Engeland, op vier punten van nummer 4 en stadgenoot Chelsea.

Canada-Nederland (Vrouwen) 0-0
De Oranje Leeuwinnen hebben ook hun tweede pouleduel op het Tournoi de France afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel: na de remise tegen Brazilië werd er ook tegen Canada niet gescoord. Twee inzetten tegen het aluminium en een rode kaart waren de meest aansprekende wapenfeiten van de ontmoeting: Inessa Kaagman schoot na rust over via de lat, doelvrouw Lize Kop moest in de tweede helft het veld verlaten na een overtreding op Nichelle Prince en haar stand-in Loes Geurts zag Jessie Fleming de paal raken. Oranje kan het vierlandentoernooi in Frankrijk nog winnen, als het dinsdag wint van het gastland.