Ook VVV verlaat Oude Meerdijk met staart tussen de benen: ongeslagen status kwijt

Ook VVV verlaat Oude Meerdijk met staart tussen de benen: ongeslagen status kwijt

07-03-2020 21:37
22

VVV-Venlo heeft zijn eerste nederlaag na de winterstop geleden. Het thuis nagenoeg onverslaanbare FC Emmen drukte na de rust door en stuurde de ploeg van Hans de Koning alsnog met een dikke nederlaag terug naar Noord-Limburg, mede dankzij Nikolai Laursen.

Voor rust leek het er nog niet op dat het zo'n vaart zou lopen. De thuisploeg speelde – zes dagen na de 5-1 nederlaag bij Sparta – weinig klaar en VVV hield zonder al te veel problemen stand. De gasten hadden bovendien de beste Eredivisie-speler van de maand februari onder de lat staan: Thorsten Kirschbaum redde na een half uur op een inzet van Michael Chacón en op slag van rust op een poging van Laursen.

De Deen greep ook kort na de rust de hoofdrol. De Deen verraste zijn tegenstanders door na een glijpartij in de zestien meter alsnog op te staan, om zijn as te draaien en de korte hoek te vinden: 1-0. De beer was los in Emmen en Marko Kolar zorgde niet lang daarna ook voor de 2-0: de Kroaat kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten na een fraaie demarrage van Sergio Peña en liet Kirschbaum kansloos. VVV kon zich niet meer oprichten en een kwartier voor tijd was het feest compleet voor Emmen: Laursen volleerde na uitstekend voorbereidend werk van Lorenzo Burnet zijn tweede van de avond binnen.

Kolar kreeg ook nog een kans op zijn tweede treffer, maar voor VVV bleef de schade beperkt tot 3-0. FC Emmen staat dankzij zijn uitstekende prestaties aan de Oude Meerdijk op 32 punten en heeft de middenmoot in zicht. VVV is weer terug op aarde en kan zich weer richten op de strijd tegen degradatie: het gat met provinciegenoot en nummer 16 Fortuna Sittard bedraagt nog altijd slechts twee punten.