Garcia niet onder indruk van boze Lang: 'Dat was gevaarlijk voor ons'

Garcia niet onder indruk van boze Lang: 'Dat was gevaarlijk voor ons'

08-03-2020 09:35
87

FC Twente ging zaterdag met 1-0 onderuit bij Vitesse, maar volgens trainer Gonzalo Garcia en verdediger Peet Bijen van de Tukkers had het doelpunt van Jay-Roy Grot nooit mogen tellen. De twee vinden dat er sprake was van een overtreding van Tim Matavz op Bijen.

"Als dit geen overtreding is… Echt, ik snap het niet. Ik denk dat het heel duidelijk was. Ik heb niet met de scheidsrechter gesproken, wat kan ik hem nog vertellen?", reageert een verontwaardigde Garcia bij FOX Sports.

Ook Bijen uit kritiek op arbiter Richard Martens. "Ik word gewoon vol in de rug gelopen. Volgens mij is het gewoon een overtreding. Klaar. De scheidsrechter zei dat hij het niks vond, maar dat hij nog op de VAR ging wachten. Dit heeft toch niets met voetbal te maken? Dit maakt de nederlaag extra zuur."

Noa Lang
Garcia baarde opzien door Noa Lang in de slotfase naar de kant te halen, terwijl de Ajax-huurling de meest dreigende Twente-speler was. "Ik denk dat hij wat slordig was de laatste minuten. Hij verloor de bal en dat was erg gevaarlijk voor ons. Queensy Menig dook nog steeds in de ruimtes en probeerde het nog. Daarom dat ik Lang wisselde."

De buitenspeler leek in woord en gebaar duidelijk te maken niet blij te zijn met zijn wissel. Hij gaf Garcia geen hand. "Ik denk dat hij boos was op zichzelf", reageert de Spaanse oefenmeester laconiek.