'Oudjes' Advocaat en Koster maken indruk: 'Jongere trainer heeft idealen'

'Oudjes' Advocaat en Koster maken indruk: 'Jongere trainer heeft idealen'

Gepubliceerd: zondag 8 maart 2020 om 10:32zo 08-03-2020 om 10:32

Met Dick Advocaat en Adrie Koster staan zondag tijdens Feyenoord – Willem II twee trainers van de oude stempel tegenover elkaar. Generatiegenoot Huub Stevens is niet verrast dat de twee het zo goed doen in de Eredivisie, vertelt hij aan de NOS.

"Een jongere trainer heeft idealen voor ogen, een ervaren trainer gaat uit van de kwaliteiten van een spelersgroep", zegt Stevens. "Als jonge trainer sta je onbevangen voor een groep en wil je vaak meer dan de spelers eigenlijk in zich hebben. Een oudere trainer gaat daar heel anders mee om. Iemand als Dick kan met zijn ervaring goed inschatten wat de kwaliteiten van zijn spelers zijn."

"Hij laat ze naar hun waarde spelen, hij ziet wat ze kunnen en wat ze niet kunnen. Dick maakt ze daar ook bewust van. En soms is er een confrontatie voor nodig om dat duidelijk te maken", vervolgt de Limburger, die ook lovend is over Koster. "Adrie heeft met Willem II niet de individuele kwaliteiten waarover Dick bij Feyenoord beschikt. Maar hij zet de spelers zodanig neer dat ze vertrouwen hebben. Met zijn ervaring zorgt hij voor een goede organisatie, waardoor ze goede resultaten boeken."

Stevens ziet overeenkomsten tussen Advocaat en Koster. "Advocaat en Koster laten hun teams uitgaan van de eigen kwaliteiten en hun spelers vanuit hun mogelijkheden spelen." Tegelijkertijd ziet hij verschillen. "Adrie was als voetballer een snelle linksbuiten, Dick was een hardwerkende middenvelder. Die aard hebben ze meegenomen naar het trainersvak. Adrie speelt iets aanvallender, Dick iets defensiever."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt het zondag bij Feyenoord-Willem II?

(1657 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws