'Ongemakkelijk moment' tussen Veerman en Ten Hag: Best wel even raar, ja

'Ongemakkelijk moment' tussen Veerman en Ten Hag: "Best wel even raar, ja"

08-03-2020 12:05
71

SC Heerenveen-middenvelder Joey Veerman spreekt bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports van een ongemakkelijk moment tussen hem en Ajax-trainer Erik ten Hag. Veerman zou van FC Volendam de transfer naar Utrecht maken, maar de club uit de Domstad liet volgens Veerman niets meer van zich horen.

Ten Hag was destijds trainer van Utrecht en wilde Veerman graag hebben. "Ik had een gesprek met Erik ten Hag en Jordy Zuidam (technisch directeur Utrecht, red.)", zegt Veerman. "Ze zeiden tegen mij dat ik alleen maar ja hoefde te zeggen. Dan zou er onderhandeld worden met Volendam. Een dag later heb ik ja gezegd, maar toen hoorde ik niets meer. Ik weet nog steeds niet waar de fout ligt, maar denk dat het een beetje aan iedereen lag."

Veerman speelt inmiddels voor Heerenveen en Ten Hag traint Ajax. Beiden kwamen elkaar zaterdag tegen in het Abe Lenstra Stadion. "Ik stond gisteren naast Ten Hag, maar die zei niets tegen me. Dat vond ik ook best raar. Het was na de wedstrijd in de mixed-zone. We hadden allebei geen interview. Ongemakkelijk moment? Best wel. Ik keek hem nog even aan, maar hij keek weg. Dat was best wel even raar, ja."

Veerman heeft na zijn afgeketste transfer naar Utrecht nog contact gezocht met Utrecht. "Ik heb Zuidam toen nog een keer gesproken. Hij zei dat Volendam een te hoge vraagprijs had. Voor de rest zei hij er niets meer over. Volendam zei dat dat weer niet zo was."