Van Basten kraakt transferbeleid Ajax: Kom op man..Wat koop je dan?

Van Basten kraakt transferbeleid Ajax: "Kom op man..Wat koop je dan?"

Gepubliceerd: zondag 8 maart 2020 om 12:25zo 08-03-2020 om 12:25

Marco van Basten zet zijn vraagtekens bij het transferbeleid van Ajax. Diverse miljoenenaankopen komen niet of nauwelijks aan de bak in Amsterdam. Jurriën Timber maakte zaterdag tegen sc Heerenveen verrassend zijn debuut.

Trainer Erik ten Hag stelde voor de wedstrijd dat Timber Edson Álvarez en Perr Schuurs voorbij was voor deze specifieke wedstrijd. "Ik ken hem niet, maar het is wel een jongen uit de jeugd", zei Van Basten voor de wedstrijd bij FOX Sports.

"Als je kijkt naar de lichting weet je wat je in handen hebt. Ze zijn opgegroeid bij Ajax, kunnen redelijk goed voetballen en hebben goed inzicht. Ik verwacht dat hij goed kan verdedigen, maar ik ken hem niet zo goed", zegt de analist.

Van Basten zet zijn vraagtekens bij de aankopen van Ajax. "Maar ze hebben Álvarez, Martínez, Marin, Schuurs en Kik Pierie gekocht. Kom op man.. Wat koop je dan? Als je iets koopt, moet het niveau hebben. Anders is het gewoon zinloos. Wat er bij Ajax in de jeugd loopt is dan nog beter dan allerlei buitenlanders."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Van Basten?

Ja
81%
Nee
19%
(4932 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws