'Ik krijg bij Feyenoord zo veel penalty's tegenwoordig, ben daar wel blij mee'

'Ik krijg bij Feyenoord zo veel penalty's tegenwoordig, ben daar wel blij mee'

08-03-2020 16:56 Laatste update: 16:58
73

Voor de derde keer in vier dagen benutte Steven Berghuis zondag een strafschop voor Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammers pakt de cadeautjes graag uit.

Berghuis scoorde twee keer vanaf de stip tegen NAC Breda (7-1) en zondag tegen Willem II (2-0) was het weer raak. Hij erkent dat de penalty makkelijk werd gegeven door scheidsrechter Pol van Boekel, die hands van Dries Saddiki constateerde. "Ik zag dat hij zijn hand vrij laag had bij zijn sliding...", reageert Berghuis voor de camera van FOX Sports. Hij maalt er echter niet om. "Ik krijg zo veel penalty's tegenwoordig, ik ben daar wel blij mee."

Wedden

Meer odds

Over de 2-0 zege op Willem II was Berghuis goed te spreken. "De eerste helft was goed. Het niveau van de laatste weken trokken we door met veel beweging, veel kansen en continu doordekken. Wij bepaalden de eerste helft. In de tweede helft viel het iets terug. We toonden weinig initiatief", aldus de aanvaller, die Luciano Narsingh nog twee grote kansen zag missen. "Hij komt wel in de positie, dat is zeer positief."