Optimisme bij Utrecht-spits: 'Nog niet mijn seizoen, maar dat kan het nog worden'

Optimisme bij Utrecht-spits: 'Nog niet mijn seizoen, maar dat kan het nog worden'

09-03-2020 07:42 Laatste update: 08:09
23

Adrián Dalmau stond zondag pas voor de vierde keer dit seizoen in de basis bij FC Utrecht, maar was wel belangrijk. De spits nam de 2-0 voor zijn rekening in het duel met Sparta Rotterdam, dat uiteindelijk mede dankzij twee treffers van uitblinker Bart Ramselaar met 5-1 werd gewonnen.

Dalmau kent door blessureleed een lastig seizoen in Utrecht en is dus blij met zijn rentree én doelpunt tegen Sparta. "Ik ben blij dat ik met een goal mijn rentree kan maken na zo’n lange afwezigheid. Het is nog niet mijn seizoen, maar dat kan het nog wel worden. We hebben nog negen competitiewedstrijden en de bekerfinale voor de boeg", aldus een optimistische Dalmau in gesprek met De Telegraaf.

Ook Ramselaar kan met een goed gevoel terugblikken op de wedstrijd tegen Sparta, waarin hij de score opende en de vierde Utrecht-treffer voor zijn rekening nam. Dat betekende een flinke opsteker voor de middenvelder, die na een blessure zijn basisplaats verloor. "Het heeft me wel verbaasd dat ik daarna weer op de bank zat. Dat was pijnlijk voor me, maar het enige dat je kunt doen is kansen zoals deze pakken."

Ramselaar geeft toe dat hij 'af en toe' ook baalt van zijn huidige rol in de ploeg van trainer John van den Brom. Maar de drievoudig Oranje-international heeft wel iets om voor te werken. "Mijn doel is om me in de ploeg te spelen, zodat ik ook de bekerfinale kan spelen. Vier jaar geleden was ik erbij toen we met FC Utrecht de finale verloren van Feyenoord. Hopelijk kunnen we ons daarvoor revancheren."