Buijs kritisch op pupil na PSV-thuis: 'Ging fout toen hij Dumfries tóch kwijt was'

Buijs kritisch op pupil na PSV-thuis: 'Ging fout toen hij Dumfries tóch kwijt was'

09-03-2020 08:26 Laatste update: 08:36
34

FC Groningen ging zondagmiddag nipt onderuit tegen PSV. Het enige doelpunt in het duel kwam op naam van Denzel Dumfries, die profiteerde van Groningse onoplettendheid.

Danny Buijs zag dat Sam Schreck zijn tegenstander uit het oog verloor en dat bleek uiteindelijk een dure fout voor FC Groningen, dat die treffer niet meer te boven kwam. "Schreck is een jongen die dat goed kan belopen, maar uitgerekend ging het fout toen hij Dumfries tóch kwijt was", aldus de trainer tegenover De Telegraaf.

Hoewel Jorrit Hendrix alle tijd kreeg om Dumfries te bedienen, lijkt Buijs vooral naar Schreck te wijzen bij het tegendoelpunt, al is hij niet te hard voor zijn pupil. "De grootste verantwoordelijkheid lag bij Schreck, als afgesproken. Maar ik weet ook dat hij een jonge jongen is, die aan zijn eerste duels in de Eredivisie bezig is. Ik heb zelf ook die leeftijd gehad."

Gezien de leeftijd van de selectie en het gemis van de nodige belangrijke spelers is Buijs na het duel met PSV toch trots op zijn team. "Daarom een compliment aan mijn ploeg, met zo’n hoeveelheid jonge en onervaren spelers. In de slotfase maak je met een beetje geluk mogelijk nog de 1-1. Maar Lars Unnerstall hield ons met fantastische reddingen van het scoren af."