Schade bij PSV-back Rodríguez lijkt mee te vallen: 'Ik denk dat het oké is'

Schade bij PSV-back Rodríguez lijkt mee te vallen: 'Ik denk dat het oké is'

Gepubliceerd: maandag 9 maart 2020 om 12:10ma 09-03-2020 om 12:10

PSV-coach Ernest Faber ziet dat backs Denzel Dumfries en Ricardo Rodríguez van groot belang zijn voor de Eindhovense club. Dumfries maakte tegen FC Groningen het winnende doelpunt, maar Rodríguez viel met lichte klachten uit.

Met de komst van Rodríguez naar de club werden de resultaten beter. Faber ziet dat Rodríguez en Dumfries erg belangrijk zijn voor PSV. "Onze backs geven het elftal heel veel rust en vertrouwen", vertelt de trainer in gesprek met Voetbal International. "Ze doen logische dingen, hebben veel drang naar voren en spelen altijd de bal naar de juiste kleur. Als er eentje wegvalt, is het dus even zoeken."

Rodríguez moest het veld tegen Groningen in de tweede helft verlaten, maar Faber denkt dat de schade meevalt. "Morgen kunnen we de schade opmaken, maar ik denk dat het oké is."

De wedstrijd tegen Groningen werd uiteindelijk beslist door Dumfries, die de winnende treffer tegen de touwen schoot. "Na een mooie steekpass van Jorrit Hendrix maakt hij het geweldig af, een superkwaliteit van hem. In de tweede helft heeft Lars Unnerstall ons vervolgens in de wedstrijd gehouden", sluit Faber af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie wordt kampioen van Nederland?

(16838 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws