Hyballa: 'Dat mensen als Stam zomaar een trainerslicentie krijgen, schandalig'

Hyballa: 'Dat mensen als Stam zomaar een trainerslicentie krijgen, schandalig'

09-03-2020 12:45 Laatste update: 14:13
97

NAC Breda-trainer Peter Hyballa heeft geen goed woord over voor de Nederlandse voetbalcultuur en is van mening dat men in Nederland te makkelijk aan een trainerslicentie komt.

Hyballa heeft een uitgesproken mening over de Nederlandse voetbalcultuur en laat dat blijken. "Die is conservatief. En arrogant", vertelt de trainer in een interview met Trouw. "Dat mensen als Jaap Stam zomaar een trainerslicentie krijgen, als cadeautje, is schandalig. Te gek voor woorden."

Wedden

Meer odds

Hyballa staat er totaal anders in en ziet dat als een reden waarom hij nog geen topclub heeft getraind. "Ik ben wat dat betreft een dominee. Iedereen is gelijk: oud-voetballer, schoonmaker, directeur. Ik ben niet statusgevoelig. Misschien is dat de reden dat ik nog geen topclub heb getraind. Ik ben geen kontenlikker. Ik heb ook niet veel vrienden in de voetballerij."

Arbeiten
De trainer heeft een duidelijk doel voor ogen met NAC dit seizoen: promoveren. Hyballa kwam door een goede vriend in Breda terecht. "Hij zei: NAC is een club voor jou. Een volksclub, veel supporters, Brabantse cultuur, vrolijk, veel potentie, maar óók: geen goed beleid. Daar kun jij iets van maken." Hyballa keek vervolgens de bekerwedstrijd tegen PSV en was om. "Ik zag veel jonge spelers die bereid waren te 'arbeiten'", sluit de trainer af.