'De Boer zit na blessure met handen in het haar door Amerikaanse transferregels'

'De Boer zit na blessure met handen in het haar door Amerikaanse transferregels'

Gepubliceerd: maandag 9 maart 2020 om 14:15ma 09-03-2020 om 14:15

Laatste update: maandag 9 maart 2020 om 16:02ma 09-03-2020 om 16:02

Frank de Boer zit in een lastig parket bij Atlanta United. Josef Martínez, de topspits van de club uit de Amerikaanse Major League Soccer, is lange tijd uit de roulatie met een kruisbandblessure en De Boer heeft momenteel niet de beschikking over een vervanger.

Ondanks het feit dat De Boer en de zijnen van Cincinnati FC wonnen (2-1) en daarmee een prima seizoensstart kenden, zit de Nederlandse trainer met de handen in het haar. De Telegraaf schrijft dat zowel De Boer als zijn zaakwaarnemer Guido Albers naarstig op zoek zijn naar een vervanger voor Martínez, maar dat is nog niet zo makkelijk.

De regels in de Verenigde Staten maken het moeilijk voor Atlanta om met een oplossing te komen. Zo mag De Boer alleen maar een jonge speler halen voor maximaal tweehonderdduizend Amerikaanse dollars. Dat betekent dat de trainer, zijn zaakwaarnemer en scouts van Atlanta nu zoeken naar een 'snelle en talentvolle' spits die bij een grote club op de bank zit.

FC Barcelona had onlangs dezelfde problemen na de blessures van Luis Suárez en Ousmane Dembélé. Zij mochten in de Spaanse competitie winkelen en weekten Martin Braithwaite voor achttien miljoen euro los bij Leganés.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws