Cambuur zet grote stap richting titel, Leicester dankt goudhaantje Vardy

09-03-2020 23:04
22

SC Cambuur heeft de voorsprong op nummer twee De Graafschap weer vergroot tot vier punten. Daar was een 0-3 overwinning op Jong AZ voor nodig. Robert Mühren maakte twee van de drie goals voor Cambuur.

Jong AZ - Cambuur 0-3
Mühren was de grote man bij Cambuur. Na negentien minuten schoot hij de bal prachtig in de kruising en nog geen twintig minuten later schoot hij ook de 0-2 binnen. Lang bleef het 0-2 in Alkmaar, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd bepaalde Michael Breij de eindstand op 0-3.

Cambuur zet dus opnieuw een grote stap richting de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De voorsprong op De Graafschap is vier punten. Cambuur neemt het aankomende vrijdag thuis op tegen NAC Breda.

Jong Utrecht - NEC 1-2
NEC is weer in het linkerrijtje te vinden na een benauwde zege op Jong FC Utrecht. Het werd 1-2. Utrecht begon sterk en kwam al na drie minuten op 1-0 door Jonas Arweiler. De Duitse spits schoot raak vanaf de stip. Ook NEC kreeg een strafschop, die na 25 minuten binnen werd geschoten door Zian Flemming.

De wedstrijd ging gelijkop in de tweede helft, al kreeg NEC de grootste kansen. Alles wees erop dat de wedstrijd zou eindigen in een 1-1 gelijkspel, maar in de blessuretijd schoot Ole Romeny de bevrijdende 1-2 binnen. NEC staat na 29 wedstrijden op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Leicester City - Aston Villa 4-0
Leicester City maakt nog altijd kans op de tweede plek in de Premier League na een 4-0 overwinning op Aston Villa. The Foxes hadden Jamie Vardy nodig om van de promovendus los te komen. Harvey Barnes zette Leicester voor de rust op voorsprong.

Manager Brendan Rodgers bracht Vardy na een uur spelen in. De spits bewees direct zijn waarde en scoorde al na twee minuten. Dat deed hij vanaf de stip. Tien minuten voor tijd besliste Vardy de wedstrijd met de 3-0. Barnes maakte er uiteindelijk nog 4-0 van.

De achterstand van Leicester op City is momenteel vier punten. De voorsprong op nummer Chelsea bedraagt vijf punten. Leicester speelt aankomende zaterdag uit bij Watford.