Van Hooijdonk adviseert AZ-trainer Slot: Hij was een plaag voor Ajax

Van Hooijdonk adviseert AZ-trainer Slot: "Hij was een plaag voor Ajax"

10-03-2020 07:14
15

Chidera Ejuke bracht Ajax en met name Daley Blind enkele keren in verlegenheid zaterdagavond. Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen denken dat de aanvaller van sc Heerenveen een stap hogerop aankan, tippen hem bij AZ-trainer Arne Slot, maar plaatsen een kanttekening.

"Als dit je wisselspeler is...", zegt Van Hooijdonk tegen AZ-trainer Arne Slot bij Studio Voetbal. "Hij was een plaag voor Ajax. Zijn snelheid is een wapen." Janssen ziet nog wel een valkuil voor de 22-jarige Nigeriaan. "Als hij met jou samen zou spelen, zou je helemaal gek worden. Ejuke gaat nog beter worden, maar hij speelt nu negen van de tien keer voor zichzelf."

Wedden

Meer odds

"Het is een hele leuke speler, maar als tegenstander en als teamgenoten weet je gewoon niet wat hij gaat doen", aldus Janssen. "Tegen Ajax kreeg hij ook wel alle vrijheid om te lopen waar hij wou lopen. Hij hield daarentegen veel ballen vast, dus hij speelde echt wel heel sterk."

Slot lijkt een poging van AZ voor Ejuke uit te sluiten. "Als ik om een buitenspeler zou vragen, zou ik er één vragen met diepgang zonder bal en het goede been aan de goede kant. Dat zou een toegevoegde waarde aan ons spel zijn. Het is overigens wel een goede speler", aldus de oefenmeester van de Alkmaarders.

Toekomst
Ejuke tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2023 bij Heerenveen, dat hem voor naar verluidt twee miljoen euro overnam van Valerenga. Blijft zijn Friese avontuur beperkt tot één seizoen? "Ik zou het helemaal niet erg vinden om hier volgend seizoen nog te spelen, maar als ik hogerop kan, moet ik zorgen dat ik er klaar voor ben", zegt hij in de Leeuwarder Courant. "Het gaat om de juiste timing. Ik ben op dit moment nog niet met mijn toekomst bezig."