'Tadic kan dat wel en liet het zien, als trainer zou ik mijn handjes dichtknijpen'

'Tadic kan dat wel en liet het zien, als trainer zou ik mijn handjes dichtknijpen'

Gepubliceerd: dinsdag 10 maart 2020 om 07:34di 10-03-2020 om 07:34

Pierre van Hooijdonk vindt het een goede zaak dat Ajax-aanvoerder Dusan Tadic ploeggenoot Sergiño Dest de mantel uitveegde in het uitduel bij sc Heerenveen. De oud-spits ziet dat zulke akkefietjes tegenwoordig zeldzaam zijn.

"Omdat spelers veel zachter voor elkaar zijn", stelt Van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad. "Elkaar corrigeren is er nauwelijks meer bij. Dat heeft ook met de leiders in een elftal te maken. Veel clubs hebben een heel jonge aanvoerder. Dat is heel leuk, maar zij kunnen het bij tegenslag vaak niet zomaar oplossen."

"Tadic kan dat overigens wel en dat liet hij ook zien", vervolgt de huidige analist. "Als trainer zou ik mijn handjes dichtknijpen. Zo hoort het. En over tien jaar doet Dest dit op zijn beurt weer bij een jong talent."

Naast Tadic wees ook Leroy Fer onlangs een teamgenoot terecht. De ervaren middenvelder van Feyenoord zei er iets van toen Lutsharel Geertruida halfbakken een duel aanging tegen Fortuna Sittard in de KNVB Beker. "Het gebeurt, en dan ga je door. Zo moet en hoort het. Op zoek naar succes vallen er in elk team harde woorden. Dat zijn de wetten van het topvoetbal. Het is heel normaal in situaties met veel stress."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws