Van de Beek, Bergwijn, De Jong en familie in 'soms verbijsterend' boek over Nouri

Van de Beek, Bergwijn, De Jong en familie in 'soms verbijsterend' boek over Nouri

10-03-2020 13:47
121

Uitgeverij Lebowski bevestigt dat op 27 maart een boek over Abdelhak Nouri uitkomt. 'Abdelhak Nouri: een onvervulde droom', is geschreven door vertrouwenspersoon en belangenbehartiger Khalid Kasem.

Kasem is advocaat en de voorbije jaren de woordvoerder van de familie Nouri na het tragische ongeval van de Ajax-speler in de zomer van 2017. Over twee weken komt zijn boek uit. 'Het wordt een verhaal verteld vanuit zijn perspectief en dat van de familie en vrienden van Nouri, onder wie Donny van de Beek, Steven Bergwijn en Frenkie de Jong', aldus Lebowski.

'Het is een ontroerend en soms verbijsterend boek over de lange weg die de familie Nouri als migrantengezin heeft afgelegd, over de droom die de familie verwezenlijkt zag in het onmiskenbare talent van hun zoon Abdelhak', klinkt het. 'Het is het verhaal van Abdelhak als voetballer en als mens, en tevens een verhaal over het ongeluk en de nasleep ervan, over de band met Ajax, over verdriet, hoop, geloof en verbinding in tijden van tegenslag.'

Nouri kreeg op 8 juli 2017 een hartstilstand tijdens de oefenwedstrijd tussen Ajax en Werder Bremen in het Oostenrijkse Hippach. Niet veel later werd duidelijk dat hij door ernstige hersenschade nooit meer zal kunnen voetballen.