Coronavirus raakt Eredivisie: alle wedstrijden in Noord-Brabant afgelast

Coronavirus raakt Eredivisie: alle wedstrijden in Noord-Brabant afgelast

Gepubliceerd: dinsdag 10 maart 2020 om 16:16di 10-03-2020 om 16:16

Laatste update: dinsdag 10 maart 2020 om 16:31di 10-03-2020 om 16:31

Alle wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie die komend weekend gespeeld zouden worden in Noord-Brabant gaan niet door. Dat is dinsdag besloten door de lokale autoriteiten in samenspraak met de KNVB.

Het besluit heeft alles te maken met het coronavirus. Alle Eredivisie-wedstrijden in Noord-Brabant worden dit weekend gecanceld. Er gaat dus een streep door Willem II - sc Heerenveen, PSV - FC Emmen en RKC Waalwijk - FC Groningen.

Ook in de Keuken Kampioen Divisie zijn de wedstrijden die komend gespeeld zouden worden afgelast. Het gaat daarbij alleen om TOP Oss - FC Den Bosch (vrijdag) en Jong PSV - Go Ahead Eagles (maandag).

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven laat op een persconferentie weten dat ook dancefestivals, concerten en carnavalsoptochten worden geschrapt om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Theo Weterings, burgemeester van Tilburg, doet een oproep aan alle Brabanders om de komende zeven dagen het aantal sociale contacten te beperken.

PSV vraagt om begrip voor de situatie. 'Zodra er een nieuwe speeldatum bekend is, informeren wij u vanzelfsprekend direct', laat de Eindhovense club weten. 'Wij conformeren ons aan het besluit dat door de specialisten is genomen.'

Het aantal besmettingen in Nederland staat nu officieel op 382. Er zijn vier doden gevallen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws