'Medelijden' met PSV-aankoop: 'Dat het een blinde voetballer is kon je al zien'

'Medelijden' met PSV-aankoop: 'Dat het een blinde voetballer is kon je al zien'

Gepubliceerd: dinsdag 10 maart 2020 om 17:32di 10-03-2020 om 17:32

Bruma schoot zondag geen deuk in een pakje boter tijdens zijn korte invalbeurt tegen FC Groningen. Bij Voetbalpraat op FOX Sports vragen ze zich af of de 25-jarige vleugelaanvaller van PSV zijn serieuze vormcrisis nog wel te boven komt in Eindhoven.

"Hadden jullie geen medelijden met die jongen?", steekt Sjoerd Mossou van wal. "Het kan toch bijna niet waar zijn. Dat je een Portugees international bent en dat je eruitziet als iemand die voor het eerst voetbalt. Dan moet er toch ook wel meer aan de hand zijn. Dat het een beetje een blinde voetballer is kon je wel al zien aan zijn statistieken. Maar dit is wel heel extreem. Het is een jongen die in een heel diep wak zit en er niet meer uitkomt."

"Vertrouwen is een groot iets", vult Perez aan. De Deense analist was afgelopen weekend al kritisch op Bruma. "Ieder mens heeft vertrouwen nodig en dat kun je zelf kweken door goede acties. Maar hij deed echt alles fout. Elke bal, elke aanname, elke pass was verkeerd", aldus Perez, die weinig snapt van de verwoede transferpogingen. "PSV zit al zes jaar achter hem aan, eerst Marcel Brands daarna John de Jong. Ik denk dat ze nu spijt hebben. Het is een behoorlijke uitgave voor een speler zoals hij."

De Eindhovenaren betaalden naar verluidt een kleine vijftien miljoen euro aan RB Leipzig voor Bruma. Hij kwam dit seizoen in alle competities tot 31 duels, waarin hij vijf keer scoorde en vier assists gaf.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws