Italiaanse bond ziet drie opties: Juventus mogelijk aangewezen als kampioen

Italiaanse bond ziet drie opties: Juventus mogelijk aangewezen als kampioen

10-03-2020 17:45 Laatste update: 18:07
50

De Italiaanse voetbalbond FIGC wil proberen om de laatste speeldag van de Serie A uit te stellen tot 31 mei, zo'n twee weken voor de start van het EK. Draconische maatregelen worden echter niet uitgesloten, waarbij zelfs het toewijzen van de Scudetto een optie kan zijn.

Italië maakte dinsdag bekend dat alle sportevenementen tot 3 april worden stilgelegd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door die beslissing rest er niet genoeg tijd om alle duels af te werken voor 24 mei, de datum die nu nog als slotdag van de Serie A geldt. Bovendien moet ook nog een datum worden gevonden voor de resterende wedstrijden om de Coppa Italia.

Het belangrijkste en eerste alternatief is dus om de laatste speelronde te verplaatsen naar 31 mei. Tot die tijd wacht de clubs in dat geval een bomvol programma om alle duels in te halen. Bovendien is er dan slechts een kleine twee weken te gaan voordat Italië zijn eerste wedstrijd op het EK speelt, op 12 juni tegen Turkije.

De FIGC heeft daarom twee alternatieven, die op 23 maart tijdens een vergadering worden besproken. Eén van de mogelijkheden is dat er dit seizoen geen kampioen meer komt. Dan moet de bond echter in overleg met de UEFA over de toewijzing van de Europese tickets.

De derde en laatste optie is het seizoen te beëindigen met de huidige ranglijst. Dat zou betekenen dat het Juventus van Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo de titel prolongeert. De Oude Dame staat na 26 speelronden eerste, met één punt voorsprong op SS Lazio.