Gewilde Madueke twijfelt niet en verlengt bij PSV: 'Het is een succesverhaal'

Gewilde Madueke twijfelt niet en verlengt bij PSV: 'Het is een succesverhaal'

10-03-2020 17:56
26

Noni Madueke heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een nieuw en verbeterd contract bij PSV. De Engelse aanvaller, die zijn achttiende verjaardag viert, ligt nu tot medio 2024 vast in Eindhoven.

Madueke stond twee jaar geleden al als een groot talent te boek bij Tottenham Hotspur, maar hij koos met het oog op zijn ontwikkeling voor PSV. Dit seizoen debuteerde hij in de hoofdmacht. "Ik heb hier al veel moois gekregen", zegt hij op de clubsite. "Van de stappen die ik zette onder mijn jeugdtrainers tot mijn eerste minuten in het eerste."

Wedden

Meer odds

"Ik ben met grote sprongen vooruitgegaan en dit nieuwe contract is een prachtige volgende stap. Het zorgt voor nog meer motivatie om iedere dag het beste uit mezelf te halen", aldus Madueke, die afgelopen zondag tegen FC Groningen (0-1 zege) voor het eerst in de basis stond. "Dat was een bijzonder moment natuurlijk. Sinds ik hier ben, merk ik aan alles dat dit de beste plek is om me te ontwikkelen. Ik heb daarom ook geen moment getwijfeld hier langer te blijven. Tot nu toe is PSV een succesverhaal en ik weet zeker dat er hier nog veel mooie momenten gaan komen."

Technisch manager John de Jong van PSV ziet Madueke als een voorbeeld voor de talenten uit de eigen opleiding, maar ook voor andere Britse toptalenten. "Hij koppelt talent aan de wil om te werken en weet tegelijkertijd dat dit pas het begin is. Dit nieuwe contract heeft Noni echt zelf verdiend. Bij ons is kwaliteit leidend, niet leeftijd."

De oude verbintenis van Madueke liep medio 2021 af. Volgens onder meer Voetbal International was er onder meer belangstelling vanuit de halve Premier League voor het Engelse talent. Ook Bundesliga-clubs vissen achter het net.