KNVB wil Spaans en Frans voorbeeld niet volgen: 'Pas allerlaatste redmiddel'

KNVB wil Spaans en Frans voorbeeld niet volgen: 'Pas allerlaatste redmiddel'

10-03-2020 18:32
60

De KNVB voert woensdag overleg met de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie vanwege het coronavirus. Eerder dinsdag besloot de veiligheidsregio Brabant om alle duels in de provincie voor komend weekend te verbieden.

De KNVB laat aan Voetbal International weten de adviezen en besluiten van de overheid te volgen. Zelf zal de voetbalbond geen streep zetten door wedstrijden. "We spelen wat we kunnen", stelt manager competitiezaken Jan Bluyssen. "We zullen woensdag met de clubs de mogelijke scenario's voor de komende tijd gaan doornemen."

In meerdere landen is besloten om duels zonder publiek af te werken. Dat geldt voor onder meer de Spaanse, Franse en Portugese competitie. De KNVB is daar geen voorstander van. "Ons uitgangspunt is dat we er alles aan te doen om de wedstrijden met publiek te spelen", aldus Bluyssen. "Wedstrijden zonder publiek gaan we proberen te voorkomen. Zo'n maatregel zou pas het allerlaatste redmiddel zijn."

Door het besluit in Noord-Brabant gaan de Eredivisie-duels Willem II - sc Heerenveen, PSV - FC Emmen en RKC Waalwijk - FC Groningen niet door. Ook gaat er een streep door TOP Oss - FC Den Bosch (vrijdag) en Jong PSV - Go Ahead Eagles (maandag) in de Keuken Kampioen Divisie.