Coronavirus zet streep door Eredivisie-duel in Waalwijk: 'Volkomen begrijpelijk'

Coronavirus zet streep door Eredivisie-duel in Waalwijk: 'Volkomen begrijpelijk'

10-03-2020 21:25 Laatste update: 21:33
33

Het Eredivisie-duel tussen RKC Waalwijk en FC Groningen gaat dit weekend niet door vanwege het coronavirus en dat is volgens Frank van Mosselveld een goede beslissing. De algemeen directeur van RKC noemt het 'volkomen begrijpelijk' dat de wedstijd niet wordt gespeeld.

"Uiteindelijk zijn het deskundigen die daar een wijs besluit in nemen. Wie ben ik dan om daar iets van te vinden? Wij volgen volledig de richtlijnen", reageert Van Mosselveld tegenover FOX Sports op het uitstellen van het duel in Waalwijk.

De directeur ziet de afgelastingen in het betaald voetbal als een logisch gevolg van de coronacrisis in Brabant. "Als je de beslissing neemt om sociale contacten voor zeven dagen te vermijden dan zou het heel raar zijn om in dit geval in Waalwijk met 7.500 man in een stadion te gaan zitten. Dus volkomen begrijpelijk."

Van Mosselveld lijkt er meer voor te voelen om wedstrijden uit te stellen, dan dat er duels afgewerkt worden zonder publiek. "Uiteindelijk voetballen we met name voor het publiek. Dus dat zou denk ik wel een hele drastische maatregel zijn. Op het moment dat er op de kalender ruimte voor is, moeten we proberen met publiek te spelen volgens mij. Anderzijds: de veiligheid en de gezondheid van ons allen staat voorop. Mocht er zo'n drastische maatregel genomen worden, ook dan sta ik daarachter."