Ten Cate ziet AZ als titelfavoriet: 'Snap niet dat Ajax daar niet aan wil'

Ten Cate ziet AZ als titelfavoriet: 'Snap niet dat Ajax daar niet aan wil'

11-03-2020 07:12
89

Henk ten Cate denkt dat AZ zijn zaakjes momenteel een stuk beter voor elkaar heeft dan Ajax. De oud-trainer van onder meer de Amsterdammers ziet dat de Alkmaarse backs Jonas Svensson en Owen Wijndal veel meer waarde hebben dan collega's Sergiño Dest en Nicolás Tagliafico.

De tactiek van beide teams is niet eens zo verschillend, meent Ten Cate. "Bij AZ gaat het goed, omdat Calvin Stengs pas naar binnenkomt als hij aan de buitenkant in balbezit komt", zegt hij in De Telegraaf. "In eerste instantie is de opbouw daardoor heel breed. Bij Ajax beginnen de backs al te rennen, waardoor de buitenspelers zónder bal al naar binnen worden gedwongen en het voor een tegenstander makkelijk wordt te verdedigen. Ik snap niet dat ze bij Ajax daar niet aan willen."

Wedden

Meer odds

Ten Cate ziet dat Ajax defensief kwetsbaar is. "De centrale verdedigers van Ajax komen vaak in een twee-tegen-twee-situatie met zestig meter in hun rug. Dan kun je zeggen: Die Daley Blind mist de snelheid of Perr Schuurs de ervaring. Maar daar heeft het niet zo veel mee te maken. Je moet gewoon zorgen dat je restverdediging goed is. Weer dat woord en ik weet dat de trainer van Ajax (Erik ten Hag, red.) daar een hekel aan heeft."

Ten Cate heeft momenteel een stuk meer vertrouwen in AZ en is dan ook duidelijk. "AZ heeft de gunfactor en is favoriet voor de titel."