Spaanse media ontzien 'intelligente' Cillessen: 'Wat een terugkeer'

Spaanse media ontzien 'intelligente' Cillessen: 'Wat een terugkeer'

11-03-2020 10:45 Laatste update: 10:52
59

Jasper Cillessen kreeg dinsdag liefst vier goals om de oren tijdens het Champions League-duel van Valencia met Atalanta Bergamo. De Nederlandse doelman kon uitschakeling daarmee niet voorkomen, maar de Spaanse media zijn mild in hun oordeel.

'Wat een terugkeer in de Champions League', verzucht Marca over Cillessen, die een 'martelaar' was van Josip Ilicic. 'Eerste bal… strafschop tegen. Het was geen gemakkelijke avond. Een tweede penalty volgde voor de pauze en daarmee ook een tweede tegentreffer. Hij kon ook aan de 3-3 niets doen en net zo min aan de 3-4', oordeelt de Spaanse sportkrant.

Cillessen, die tijdens de heenwedstrijd nog werd gepasseerd ten faveure van concurrent Jaume Doménech, krijgt zelfs complimenten na het spectaculaire duel. 'Bij een 2-3 stand hield hij zijn ploeg in de wedstrijd door te redden op een bal van Zapata', stelt Marca.

'Hij kon weinig doen aan de vier treffers van Iličić', oordeelt ook AS, dat lovend is over het spel van de Oranje-international in balbezit. 'Hij was intelligent bij het hanteren van de lange bal, omdat hij al snel begreep dat de centrale verdedigers onder druk stonden.'

Super Deporte zag dat de doelpunten als 'Churros (een Spaanse snack, red.) vielen'. 'Vooral in het doel van Cillessen. Hij kon niet veel doen aan de doelpunten en redde nog een paar keer.' Toch krijgt de Nederlander net als het gros van de Valencia-spelers een 4. Alleen Ferran Torres krijgt een voldoende: een 6.