PSV verrast en presenteert Schmidt als nieuwe trainer voor volgend seizoen

PSV verrast en presenteert Schmidt als nieuwe trainer voor volgend seizoen

11-03-2020 10:40 Laatste update: 11:43
248

Roger Schmidt is de nieuwe trainer van PSV. Dat maakt de Eindhovense club woensdagochtend bekend. De 52-jarige Duitser neemt met ingang van het nieuwe seizoen de taken van Ernest Faber over.

Schmidt (52) tekent in Eindhoven een contract voor twee seizoenen. Hij is de opvolger van Faber, die vanaf de zomer terugkeert in zijn oude rol als hoofd jeugdopleiding. De Duitser was in het verleden werkzaam bij Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen en zat na een verblijf bij Beijing Guoan in China zonder club.

PSV meldt via de officiële kanalen dat de club in de voorbije maanden 'uitgebreid' heeft kennisgemaakt met Schmidt. "Vanaf het eerste gesprek had ik een prettig gevoel bij PSV", reageert hij. "Natuurlijk kende ik de club beroepshalve, maar ik had geen specifieke kennis van de filosofie. Tijdens de vele gesprekken met Toon Gerbrands en John de Jong kreeg ik een goed beeld van de manier van werken en besefte ik steeds nadrukkelijk dat de visie van PSV op topvoetbal bij me past."

"De Eredivisie is onderdeel van de uitdaging die ik bij PSV heb gevonden. Het Nederlandse voetbal heeft mij altijd kunnen bekoren en ik kijk er echt naar uit om in een voor mij compleet nieuwe omgeving aan de slag te gaan. PSV staat volledig achter de manier van voetballen waar ik voor sta. En ik sta achter de eis van PSV dat de club altijd om de prijzen moet spelen. Mijn teams voetballen om te winnen, altijd."

PSV en Schmidt hebben afgesproken om geen persconferentie te beleggen, zodat Faber zich met de huidige spelersgroep kan focussen op de laatste acht competitiewedstrijden van het seizoen. "Ze zijn bezig aan een prima reeks en ik wil die niet verstoren", aldus Schmidt, die met de 44-jarige Jörn Wolf één assistent-trainer meeneemt naar Eindhoven.