Mogelijke streep door Europees duel in Sevilla: Roma-vliegtuig mag niet landen

Mogelijke streep door Europees duel in Sevilla: Roma-vliegtuig mag niet landen

11-03-2020 13:32 Laatste update: 13:43
16

Het Europa League-duel tussen Sevilla en AS Roma van donderdagavond staat onder serieuze druk. De Giallorossi hebben van de lokale autoriteiten geen toestemming gekregen om per vliegtuig naar Spanje af te reizen, heeft de club woensdag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Het duel zou al zonder publiek gespeeld worden, maar dreigt nu helemaal niet door te kunnen gaan: de Spaanse autoriteiten willen geen vluchten uit 'epicentrum' Italië toelaten en zijn niet bereid om een uitzondering voor AS Roma te maken. De Giallorossi wachten nu verdere berichtgeving van de UEFA af, maar het lijkt erop dat de het aanvangstijdstip van 18.55 uur te vroeg zal komen voor de huidige nummer 5 van de Serie A.

Sevilla-AS Roma is niet de enige Italiaans-Spaanse Europa League-clash die op losse schroeven staat. Getafe-voorzitter Ángel Torres verklaarde dinsdagavond laat dat hij niet van plan is om naar Milaan af te reizen voor het treffen met Internazionale. "We hebben de UEFA verzocht om een alternatief te zoeken: óf een andere speellocatie óf uitstel. Maar als de situatie zo blijft, gaan we niet naar Italië", verklaarde hij.