Levchenko licht aanvoerders in: eigen bidons, niet eten in kleedkamer

Levchenko licht aanvoerders in: eigen bidons, niet eten in kleedkamer

Gepubliceerd: woensdag 11 maart 2020 om 14:58wo 11-03-2020 om 14:58

De spelersvakbond VVCS heeft Nederlandse profvoetballers geïnstrueerd over maatregelen naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus. Voorzitter Evgeniy Levchenko heeft de aanvoerders van de Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs gesproken, laat hij weten aan De Telegraaf.

De 42-jarige Oekraïner heeft de profvoetballers vooral op het hart gedrukt om de hygiëneregels in acht te nemen. De VVCS heeft afgeraden om te eten in de kleedkamer en heeft geadviseerd om eigen bidons te gebruiken, zodat spelers niet uit elkaars waterflessen drinken. De kleedkamer zou volgens Levchenko en de zijnen bovendien alleen betreden moeten worden door spelers en leden van de technische staf.

Verder laat de spelersvakbond zich informeren door instanties als het RIVM. "Wij zijn niet deskundig op het gebied van virussen, maar willen de aanvoerders toch informeren over ons standpunt en de kansen om de verspreiding van het virus zo klein mogelijk te maken", aldus Levchenko, die echter benadrukt dat hij 'niet voor paniek wil zorgen'.

De KNVB heeft deze week besloten om alle voetbalwedstrijden in Noord-Brabant niet door te laten gaan. De overige Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-duels gaan wél door.

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws