Wormuth komt oude bekende Schmidt weer tegen: This is my way and finished

Wormuth komt oude bekende Schmidt weer tegen: "This is my way and finished"

11-03-2020 16:36 Laatste update: 16:38
38

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth komt volgend seizoen een oude bekende tegen in de Eredivisie. Toekomstig PSV-trainer Roger Schmidt was één van de cursisten van Wormuth, die jarenlang trainers opleidde namens de Duitse voetbalbond.

Schmidt is vermaard vanwege zijn avontuurlijke, extreem offensieve voetbalfilosofie: Wormuth kent hem vooral als een man met een sterke eigen mening. "This is my way and finished", laat de lachende Heracles-trainer weten aan FOX Sports. "Het was altijd mooi om met hem te discussiëren. Kun je dat eens proberen? Nee, ik doe het op mijn manier. Hij was destijds heel erg rechtlijnig."

Wormuth hoopt dat zijn zeven jaar jongere collega in de loop der jaren enigszins is bijgetrokken. "Hij komt uit de Salzburgse school: gegenpressing, direct druk zetten... Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen in Nederland. Ik denk dat hij in China (Schmidt was tussen 2017 en 2019 eindverantwoordelijke bij Beijing Guoan, red.) een completere trainer is geworden. Daar kon hij niet constant druk zetten, dus toen moest hij waarschijnlijk vaker voor combinatiespel kiezen."