'Spaanse bekerfinale wordt uitgesteld; Baskische clubs willen met fans spelen'

'Spaanse bekerfinale wordt uitgesteld; Baskische clubs willen met fans spelen'

11-03-2020 17:42
9

De finale van de Copa del Rey zal waarschijnlijk niet op 18 april gespeeld worden. Diverse Spaanse media melden dat de voetbalbond contact heeft gehad met vertegenwoordigers van Athletic Club de Bilbao en Real Sociedad, de twee clubs die in de finale staan.

Daar zou volgens onder meer AS medegedeeld zijn dat de bekerfinale geen doorgang zal vinden op 18 april, maar waarschijnlijk op een andere datum afgewerkt zal worden. Na een overleg, dat voor volgende week gepland staat, zal er meer duidelijk worden. Zeker is wel dat de eindstrijd gespeeld zal worden in het Estadio Benito Villamarín, het stadion van Real Betis in Sevilla.

De twee clubs waren het met de bond eens dat de wedstrijd een feest moet zijn voor fans en dat het dus onmogelijk is om de finale zonder supporters te spelen. Athletic Club en Real Sociedad komen beiden uit Baskenland en het belooft dus een fraaie strijd te worden.

De Spaanse sportkrant verwacht dat zaterdag 30 mei, een week na het einde van de competitie, de nieuwe datum zal zijn waarop de Baskische eindstrijd kan worden gespeeld. Zeker is dit nog allerminst: zolang het coronavirus ook Spanje blijft teisteren zou het kunnen dat de overheid extra maatregelen afkondigt.