Koeman looft Krul en spreekt over De Ligt en De Jong: 'Ben bij hem geweest'

Koeman looft Krul en spreekt over De Ligt en De Jong: 'Ben bij hem geweest'

Gepubliceerd: donderdag 12 maart 2020 om 07:21do 12-03-2020 om 07:21

Bondscoach Ronald Koeman hint bij De Wereld Draait Door naar een plek in de definitieve selectie voor Tim Krul. Hij heeft de doelman van Norwich City onlangs opgezocht in Engeland. Dat was niet zomaar, zegt Koeman.

"Hij heeft toernooi-ervaring, dat klopt, en presteert wekelijks in de Premier League. Dat is een geweldige competitie. Ik en keeperstrainer Patrick Lodewijks zijn bij hem geweest in Norwich. Dat is niet voor niets", zegt Koeman. Wie er dan afvalt is de vraag. Koeman nam woensdag Jasper Cillessen, Jeroen Zoet, Marco Bizot en Krul op in de voorselectie.

Koeman geeft ook toe te spreken met spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Eerstgenoemde gaat nu door een lastige periode bij FC Barcelona. Laatstgenoemde herpakt zich steeds beter. "Ik heb contact met Matthijs en ben ook bij hem geweest in Turijn. Ook in zijn moeilijke periode. Bij de laatste twee interlands in november kwam hij daar ook uit, maar hij speelde gewoon zijn wedstrijd. De jongens zijn blij dat ze komen."

Koeman wijst naar social media en de Italiaanse pers. Spelers gaan daar niet beter van presteren, zegt hij. "Iedereen heeft z'n mening en iedereen zegt wat. Iedereen schrijft of ze goed waren of niet. De jongens ontwikkelen zich, zijn jong en spelen bij grote clubs. Het zijn geweldige spelers die nog beter worden. Daar ben ik absoluut niet bang voor."

De bondscoach maakt zich niet druk om de vorm van zijn spelers. "Ik heb zorgen dat spelers fit blijven, maar daar heb ik geen invloed op. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. De spelers hebben aangetoond dat ze in dit Nederlands elftal horen. Dat zal echt niet veranderen. Natuurlijk ga ik met ze zitten als ze zich melden."

Poll

Verdient Krul een plek in Oranje?

(975 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws