Vijftal AZ-spelers prijkt op lijstje Koeman: 'Ik zit wel vaker in het kantoortje'

Vijftal AZ-spelers prijkt op lijstje Koeman: 'Ik zit wel vaker in het kantoortje'

12-03-2020 07:52
13

Ronald Koeman heeft het sterk presterende AZ opnieuw beloond met een flinke greep AZ-spelers in de voorselectie van het Nederlands elftal. Teun Koopmeiners en Owen Wijndal zien hun namen voor het eerst op de lijst prijken.

Calvin Stengs en Myron Boadu werden al eerder beloond met speelminuten bij het grote Oranje, terwijl Marco Bizot al regelmatig als derde doelman fungeerde. Ook zij zijn opnieuw opgeroepen. Voor Koopmeiners is het echter wél allemaal nieuw. "Ik had twee weken terug een 'positief gesprek' met de bondscoach. Dat koppelde ik niet direct aan een selectie. Zelfs niet toen onze trainer vanmorgen vroeg of ik even tijd had. Als aanvoerder zit ik wel vaker in zijn kantoortje. Het kon overal over gaan", verkondigt hij tegenover De Telegraaf.

Ook Wijndal mocht zich melden bij trainer Arne Slot en de doorgebroken linksback was meteen bang voor slecht nieuws. "Toen de trainer mij samen met Myron en Calvin apart riep, dacht ik: wat hebben we nú weer gedaan… Maar dit is een geweldig mooie verrassing." Wijndal rekent zich echter nog niet rijk. "Ik heb al eerder gezegd dat ik nog geen rekening met Oranje hield, omdat ik nog nooit was geselecteerd. Ik ga er nog steeds niet vanuit dat ik straks bij de eindselectie zit. Na VVV zie ik wel hoe en wat."