'Simeone-stijl' gefileerd door Klopp: 'Ik ben nu een hele, hele slechte verliezer'

'Simeone-stijl' gefileerd door Klopp: 'Ik ben nu een hele, hele slechte verliezer'

12-03-2020 08:17 Laatste update: 08:27
104

Liverpool gaf woensdagavond een kwartfinaleplek in de verlenging volledig uit handen tegen Atlético Madrid (2-3). Jürgen Klopp bespaarde na afloop kosten noch moeite om zijn frustraties te verbergen.

"Ik zoek naar de juiste woorden om eerlijk te zijn. Het is zo moeilijk om een team als Atlético te verslaan", zegt Klopp tegen BT Sports, waarna hij zijn betoog begint. "Ik snap niet dat ze dit voetbal spelen met de kwaliteit die ze hebben. De winnaar heeft altijd gelijk. Als ik spelers als Koke, Saúl en Llorente zie, denk ik dat ze geweldig voetbal kunnen spelen. Maar ze zakken diep terug op de eigen helft en loeren op de counter. Maar goed, we moeten het accepteren, dus de complimenten naar Atlético."

Ondanks de complimenten is Klopp nog niet klaar met het bashen van de Simeone-speelstijl. "Het voelt gewoon niet goed vanavond. Ik besef me dat ik een hele, hele slechte verliezer ben. Dat is vooral omdat onze jongens hun ziel en zaligheid in deze wedstrijd hebben gegooid. Wereldklassespelers aan de andere kant spelen met twee rijen van verdedigers en ze hadden 0 counters in negentig minuten. Het is enorm gek dat we drie tegengoals krijgen. Vandaag zat alles tegen in de beslissende momenten", besluit de onttroonde Champions League-winnaar.