PSV-supporters mogen zich verheugen: 'Schmidt verzorgt topentertainment voor fans'

PSV-supporters mogen zich verheugen: 'Schmidt verzorgt topentertainment voor fans'

12-03-2020 09:37 Laatste update: 09:53
62

David Mendes da Silva speelde bij RB Salzburg een seizoen onder nieuwbakken PSV-trainer Roger Schmidt. De oud-international is lyrisch over de Duitser en denkt dat men in Eindhoven een toptrainer binnen heeft gehaald.

In gesprek met De Telegraaf is Mendes da Silva lyrisch over zijn oude trainer. "Roger wordt een sensatie in de Eredivisie, denk ik. Ik wist dat Roger clubloos was en er in Nederland heel goed op staat, dus vermoedde ik wel dat hij in beeld zou zijn bij PSV. ik wist niet zeker of de club het zou aandurven om met een moderne, vernieuwende Duitse trainer in zee te gaan. Louis van Gaal is de beste trainer onder wie ik heb getraind, maar Roger Schmidt heeft de potentie om net zo goed te worden."

"Guardiola en Klopp zijn nog van een andere categorie, maar ik denk wel dat Roger de capaciteiten heeft om een absolute toptrainer te worden. Het positiespel dat hij zijn elftal laat spelen en het hoge druk laten zetten, beheerst hij tot in de puntjes", zegt Mendes da Silva. "Hij speelt aantrekkelijk, razendsnel voetbal. Veel trainers willen vroeg druk zetten, maar zijn pressing is van een ander niveau. Het is voor zowel spelers als supporters topentertainment", drukt de oud-speler van AZ de PSV-supporters op het hart.