Amerikaanse voetbalbond in gesprek met KNVB over oefeninterland in Eindhoven

Amerikaanse voetbalbond in gesprek met KNVB over oefeninterland in Eindhoven

12-03-2020 11:34
69

De KNVB is met de Amerikaanse voetbalbond in gesprek over de oefeninterland tussen het Nederlands elftal en de Verenigde Staten. Dat bevestigt Earnest Stewart aan Voetbal International. Vanwege het coronavirus staat het duel op losse schroeven.

De twee voetbalbonden buigen zich met betrokken overheidsinstanties over de vraag of de oefeninterland op 26 maart in Eindhoven door kan gaan. "We zijn met zijn allen in gesprek en als er nieuws is zullen we dat gezamenlijk communiceren", laat Earnest Stewart, technisch directeur van de Amerikaanse bond, weten aan Voetbal International.

Koeman vroeg zich woensdagavond bij De Wereld Draait Door al af of de oefenwedstrijd tegen Amerika wel doorgaat. "Of ze komen? Twijfel. Ik zou het echt niet weten. We houden met alles rekening. Uiteindelijk ligt het bij de overheid", aldus de Oranje-bondscoach. Oranje speelt drie dagen na het treffen met Amerika tegen Spanje.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in de nacht van woensdag op donderdagnacht (Nederlandse tijd) een inreisverbod voor de Verenigde Staten afgekondigd.