Update: Voorlopig geen voetbal voor De Boer, Major League Soccer ligt stil

Update: Voorlopig geen voetbal voor De Boer, Major League Soccer ligt stil

12-03-2020 16:57 Laatste update: 16:58
22

De NBA ligt al stil vanwege het coronavirus, maar ook de Major League Soccer wordt tijdelijk opgeschort. Dat melden Sports Illustrated en The Athletic. De kans is groot dat ook het ijshockey eraan moet geloven.

De Major League Soccer wordt tot nader order uitgesteld, zo melden Amerikaanse bronnen. De Amerikaanse competitie is pas net twee wedstrijden onderweg. Het Atlanta United van Frank de Boer staat na twee duels aan kop. De Boer zou aankomende zondag tegen Sporting Kansas City spelen.

Donderdag werd bekend dat de Eredivisie, de Belgische Jupiler Pro League en de Primera Division in ieder geval tot 31 maart worden afgelast. Ook in Italië wordt er al niet meer gevoetbald. Het is een kwestie van tijd voordat ook alle sportevenementen in Amerika worden afgelast.

Update: De Major League Soccer ligt in ieder geval 30 dagen stil, zo meldt de Amerikaanse voetbalbond. "De clubs sluiten zich aan bij de beslissing om het seizoen op te schorten, op basis van het advies van de CDC (organisatie die zich bezighoudt met opsporen, behandelen en voorkomen van ziektes, red.). We bedanken de fans voor hun geduld en eindeloze steun in deze moeilijke periode", laat MLS-commissaris Don Garber weten in een reactie.