Gudde wil niet verder speculeren: 'Dan heb je er snel boven de honderd'

Gudde wil niet verder speculeren: 'Dan heb je er snel boven de honderd'

12-03-2020 17:38 Laatste update: 17:55
41

Eric Gudde wil nog niet teveel uitspraken doen over de genomen maatregelen omtrent het coronavirus. De directeur betaald voetbal gaat volgende week dinsdag naar een 'conference call' van de UEFA en dan worden eventuele vervolgstappen duidelijk.

Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en het Nederlandse amateurvoetbal zijn tot ten minste 1 april afgelast. "Kijk ook even naar de spelregels: geen bijeenkomsten met meer dan 100 man. Je kunt wel zeggen: ga zonder publiek spelen, maar bij dat soort wedstrijden - met alle mensen in het stadion - heb je er snel ver boven de honderd", stelt Gudde in gesprek met FOX Sports over de wedstrijden in het betaalde voetbal.

Dinsdag zal Gudde samen met collega Gijs de Jong een naar een bijeenkomst van de UEFA gaan. "We zullen het goed voorbereiden, alle 55 landen zijn daarvoor uitgenodigd." Op deze bijeenkomst wordt gesproken over de eigen competitie, in dit geval de Eredivisie, maar ook over de Champions League, Europa League en het EK. "Ik kan niet inschatten hoe dat gaat, een conference call met 55 landen lijkt me een hele klus. We zullen zien wat dat dinsdag op gaat leveren."

Verder wil Gudde nog niet teveel uitspraken over het coronavirus doen. "Ik heb het gisteren ook al gezegd, ik doe niet aan speculeren. Dat heeft helemaal geen nut. We hebben deze maatregelen gehoord, daar hebben we zelf ook op ingespeeld."