'Ik wil liefst tussenstap in Nederland maken, om de prijzen en Europees spelen'

'Ik wil liefst tussenstap in Nederland maken, om de prijzen en Europees spelen'

12-03-2020 19:44
40

Joey Veerman is dit seizoen de grote regisseur van sc Heerenveen. De 21-jarige middenvelder lijkt nu al toe aan een stapje hogerop en doet dat het liefst binnen de Eredivisie.

Veerman, die FC Volendam in de zomer verruilde voor de Friezen, heeft het gevoel dat hij niet zou misstaan tussen de middenvelders van topclubs Ajax, AZ, Feyenoord en PSV. "Ik wil mezelf niet te veel op de borst kloppen, maar nee, daar merk ik eigenlijk geen verschil in", reageert hij tegenover Voetbal International.

Veerman creërde per duel zelfs meer kansen dan spelers als Steven Berghuis en Calvin Stengs. Zeker in Eindhoven lijken ze behoefte te hebben aan voetballend vermogen op het middenveld. "Dat denk ik ook, ja. Dat zou ook het beste voor mij zijn: ik wil het liefst eerst een tussenstap binnen Nederland maken", onthult de Volendammer, die zichzelf het beste vindt als controleur. "Om de prijzen spelen, Europees voetbal en alle druk die daarbij komen kijken ervaren."

"Daarna hoop ik zeker ooit in het buitenland te spelen", vervolgt Veerman. "Het Spaanse voetbal ligt mij het best, dat zou wel echt vet zijn, maar ik heb geen haast. Je ziet genoeg spelers die pas op hun 25ste naar het buitenland gaan."