Hyballa wil 'arbeiten': 'Ze mogen door de crisis toch geen sociaal leven hebben'

Hyballa wil 'arbeiten': 'Ze mogen door de crisis toch geen sociaal leven hebben'

13-03-2020 07:28
19

Betaald voetbalclubs in Nederland spelen voorlopig geen wedstrijden en dus is trainen de enige optie. Dat tot blijdschap van NAC-trainer Peter Hyballa, die van de nood een deugd maakt en zijn ploeg hard laat werken.

De Duitse oefenmeester van de Parel van het Zuiden probeert het positieve te benadrukken. "We kunnen nu volle bak arbeiten", zegt Hyballa tegenover BN De Stem. "Vrijdag twee keer trainen en dan zijn we straks extra fit voor de play-offs."

Toch gaan de spelers van NAC ook in gesprek met de clubarts. "De dokter weet beter dan wij wat we kunnen doen de komende tijd. Ik ben geen expert. Het is goed om te sparren en te kijken wat het beste is voor de jongens."

Hyballa doet er ondertussen alles aan om de spelers niet te vervelen, maar wel conditioneel te versterken. "Mijn plan is om iedereen super fit te krijgen. Het probleem hierbij is dat we niet weten wanneer de volgende wedstrijd is en wanneer de play-offs worden gespeeld. Trainen is beter dan hangen. Ik jaag ze niet over de kling, maar ze mogen 's avonds wel kapot zijn. Als je door de coronacrisis toch geen sociaal leven mag hebben, kunnen ze op tijd naar bed."