Begrip uit Eredivisie: 'Kan me niet voorstellen dat het 1 april voorbij is'

Begrip uit Eredivisie: 'Kan me niet voorstellen dat het 1 april voorbij is'

13-03-2020 08:05 Laatste update: 09:20
41

De beslissing om al het voetbal in Nederland stil te leggen, kan op steun rekenen uit de Eredivisie. Beleidsbepalers van de clubs zijn het er over eens dat die maatregel terecht is getroffen.

Terwijl de clubs allemaal zullen balen ban het stilleggen van de competitie lijkt vooral het begrip te overheersen, ook bij Toon Gerbrands. "Natuurlijk is het jammer, dat het zo moet lopen. We zijn de interland in het Philips Stadion kwijt en er waren al 17.000 kaarten verkocht voor een wedstrijd van de PSV-vrouwen tegen Ajax, maar de gezondheid moet voorop staan. Alle begrip voor deze maatregelen", aldus de algemeen directeur van PSV tegenover De Telegraaf.

Henk van Stee, technisch directeur van Sparta Rotterdam, vindt het terecht dat er voorlopig niet gevoetbald wordt, maar verbaast zich wel over het feit dat onder meer het openbaar vervoer gewoon doorgaat en dat scholen open blijven. "Ik vind het prima om als voetbal bij te dragen aan de maatregelen ter bestrijding van het virus, maar ik zou zeggen: doe het dan echt goed en trek het breder. Ik vind dat we nu niet ver genoeg gaan. Als we met zijn allen twee, drie weken op een houtje bijten, dan heeft het misschien echt effect en nu vind ik het nog wat veel vrijheid, blijheid."

Al het voetbal in Nederland is in ieder geval stilgelegd tot 1 april, maar FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren gelooft niet dat crisis dan is overwonnen. "Ik kan me niet voorstellen dat het op 1 april allemaal voorbij is. Dit kan zomaar zes weken duren. Dan wordt het probleem een stuk groter. Ik hoop dat we de wedstrijden wel met publiek kunnen gaan spelen, zoals besproken is op de KNVB-vergadering. Dan zal de bond moeten kijken hoe we dat kunnen oplossen. Ik denk dat het seizoen dan verlengd zal moeten worden."