'Streep door trainingskamp Nederlands elftal: geen Oranje-verplichtingen'

'Streep door trainingskamp Nederlands elftal: geen Oranje-verplichtingen'

13-03-2020 08:34
11

Het Nederlands elftal komt deze maand niet bij elkaar. Nadat er al een streep ging door de oefenwedstrijden tegen Amerika en Spanje heeft de KNVB nu ook het trainingskamp van Oranje geannuleerd.

De Telegraaf meldt vrijdagochtend dat alle verplichtingen voor het Nederlands elftal zijn geschrapt. Volgens de krant was er eerst nog kort sprake van dat de Oranj-selectie wel bij elkaar zou komen in Zeist om te trainen, maar dat is nu dus van de baan. Mocht het kamp wel door zijn gegaan dan waren Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij sowieso niet van de partij geweest. Het tweetal zit in isolatie na contact met de op het coronavirus positief geteste Juventus-speler Daniele Rugani.

Inmiddels zou de KNVB hebben geconcludeerd dat het met alle maatregelen rond het coronavirus niet mogelijk is om een trainingskamp te organiseren. Dat is vooral vervelend nieuws voor Teun Koopmeiners, Owen Wijndal en Mo Ihattaren. Het drietal debuteerde in de selectie van bondscoach Ronald Koeman en zou zich eigenlijk voor het eerst gaan melden bij Oranje.

Door het annuleren van de interlands tegen Amerika en Spanje zijn de oefenwedstrijden tegen Griekenland en Wales op 28 mei en 6 juni nog de enige twee duels op het programma van het Nederlands elftal in aanloop naar het EK. Maar gezien de huidige coronacrisis is de kans groot dat het EK met een jaar wordt uitgesteld.