Celstraf dreigt voor ex-Vitessenaar Ibarra: 'Kan me niet schelen of iemand sterft'

Celstraf dreigt voor ex-Vitessenaar Ibarra: 'Kan me niet schelen of iemand sterft'

13-03-2020 13:31 Laatste update: 13:42
89

Oude Vitesse-bekende Renato Ibarra dreigt voor lange tijd de cel in te moeten gaan. De inmiddels 29-jarige buitenspeler uit Ecuador heeft zich voor de rechter moeten verantwoorden voor huiselijk geweld ten koste van zijn partner.

Volgens AS heeft Ibarra samen met enkele familieleden zijn zwangere vrouw Lucely Chala fysiek mishandeld, nadat zij hem vertelde dat ze van hem wilde scheiden. Bij de – tot voor kort voor Club América in Mexico spelende – aanvaller zouden daarop de stoppen zijn doorgeslagen. Volgens de berichtgeving smeet hij eerst een vaas naar zijn vrouw en haar zus en werden de twee vervolgens fysiek mishandeld door Ibarra en zijn familie. "Pak ze, kan me niet schelen of er iemand dood gaat", zou er geroepen zijn.

De rechter zou de 46-voudig international van Ecuador huiselijk geweld en poging tot doodslag ten laste kunnen leggen, versterkt door het feit dat zijn vrouw zwanger was op het moment van de mishandeling: Ibarra zou hierdoor een gevangenisstraf van tien tot veertig jaar kunnen krijgen. Club América heeft zijn contract al ontbonden.