Beste Serie B-rechtsback in VVV-dienst: 'Geen probleem, iedereen spreekt Duits'

Beste Serie B-rechtsback in VVV-dienst: 'Geen probleem, iedereen spreekt Duits'

13-03-2020 14:00 Laatste update: 14-03-2020 10:23
18

VVV-Venlo heeft sinds dit seizoen de beste rechtsback van het Serie B-seizoen 2018/2019 in huis: de bij het Italiaanse Carpi gelauwerde Tobias Pachonik kwam afgelopen zomer naar De Koel. In de winterstop had hij eventueel alweer kunnen vertrekken, maar Pachonik wilde liever in Venlo blijven.

Met zijn goede spel in de eerste seizoenshelft heeft de 25-jarige Duitser zichzelf in de kijker gespeeld, vertelt hij aan de clubkanalen van VVV. "In de winterstop bleek er al interesse van andere clubs te zijn, maar voorlopig wil ik hier nog veel leren en goed presteren", aldus Pachonik, die nog in het bezit is van een tot medio 2022 doorlopend contract.

Na zijn tijd bij Carpi – "als je ergens goed verdedigen leert, is dat wel in Italië" – wilde de rechtsback graag hogerop. In Venlo vond hij zijn gewenste nieuwe uitdaging. "Toen VVV belangstelling voor mij toonde heb ik eerst gebeld met Penny Mlapa die hier vorig seizoen speelde. Ik kende hem van mijn tijd bij 1. FC Nürnberg waar we samen speelden. Hij was heel lovend over de club en de mensen." Pachonik zelf voelt zich inmiddels ook thuis in Noord-Limburg. "Ik woon in Mönchengladbach, twintig minuten rijden vanaf het stadion. Meestal rij ik samen met Richi Neudecker. De taal is hier ook geen probleem. Iedereen spreekt hier Duits."