'Kwaliteit van dit team niet te vergelijken met andere gecoachte elftallen'

'Kwaliteit van dit team niet te vergelijken met andere gecoachte elftallen'

13-03-2020 14:19
10

Alan Pardew staat voor de loodzware klus om ADO Den Haag in de Eredivisie te houden en dat moet de Engelsman doen met team dat minder kwaliteit heeft dan hij gewend is. Pardew noemt zijn huidige uitdaging bij ADO de grootste in zijn loopbaan.

In Engeland behoedde Pardew al menig team voor degradatie, maar toch gaat het bij ADO vooralsnog moeizaam. "Dit is de grootste en moeilijkste uitdaging van allemaal. De reden is dat de kwaliteit van dit team niet te vergelijken is met al die andere elftallen die ik heb gecoacht", aldus de oefenmeester tegenover Voetbal International.

Pardew lijkt zich maar al te goed te beseffen dat de Hagenezen het momenteel niet van het goede voetbal hoeven te hebben. "We moeten zó hard werken om wedstrijden te kunnen winnen, want dat zullen we op basis van teamgeest, karakter en wilskracht voor elkaar moeten zien te krijgen."

De strijd tegen degradatie is niet alleen voor ADO, maar ook voor Pardew als trainer een flinke uitdaging. "Ook voor mij is dit een test, als manager, als mens. Sla ik me hier doorheen? Ik ben allang niet meer bezig met mijn cv, wel met mijn ontwikkeling. Als manager evolueer je mee met het voetbal. Dat is het mooie van dit vak."