Blij met overstap: 'Kwamen wel emoties naar boven, ik zat wel op Ajax te wachten'

Blij met overstap: 'Kwamen wel emoties naar boven, ik zat wel op Ajax te wachten'

13-03-2020 18:22
25

Kiki Musampa, de oom van Jong Ajax-speler Nordin Musampa, helpt zijn neefje om zich verder te ontwikkelen binnen de voetbalwereld. Nordin, die in de zomer van 2016 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Ajax, hoopt dit seizoen meerdere doelstellingen te behalen.

Voor Musampa kwam de interesse van Ajax in 2016 precies op het juiste moment. "Ik hoorde het toen ik nog voor Almere City speelde, van mijn trainer", vertelt hij in Ziggo Have a Seat. "Er kwamen wel emoties naar boven, ik zat wel op Ajax te wachten. Ik was echt blij van binnen, ook mijn familie en vrienden waren blij voor me."

Vrij snel wordt er al de vergelijking gemaakt met zijn oom Kiki, die zijn carrière begon bij Ajax. Kiki helpt Nordin zich verder te ontwikkelen. "Zelfreflectie, hoe je hebt gespeeld", geeft Nordin als een van de punten aan waarbij zijn oom hem helpt. "Het heeft twee kanten altijd, ze gaan je altijd een beetje vergelijken. En wij verschillen wel echt qua speelstijl en positie", doelt Nordin op de vergelijkingen die wel eens worden gemaakt.

De jongeling heeft duidelijke doelstellingen voor ogen in Amsterdam dit seizoen. "Minuten maken voor Jong Ajax en het kampioenschap behalen met de O19. Maar ook het kampioenschap met Jong, best wel veel doelstellingen eigenlijk", sluit Musampa af met een lach.