'Champions League staat vanwege uitbraak coronavirus voor 'grote revolutie''

'Champions League staat vanwege uitbraak coronavirus voor 'grote revolutie''

13-03-2020 19:19
28

Het coronavirus dwingt de UEFA mogelijk om de kwartfinales en halve finales van de Champions League te beperken tot één wedstrijd. Dat meldt de Engelse krant The Mirror 'exclusief'.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus liggen diverse competities stil en wordt er ook niet meer gespeeld in de Champions League en Europa League. Het opnieuw inplannen van de wedstrijden zal een loodzware taak worden voor de UEFA, want aankomende zomer staat er normaal gesproken ook een EK op het programma.

The Mirror schrijft vrijdag dat de Champions League voor 'een grote revolutie' staat nu de UEFA zich moet buigen over de resterende duels in het miljardenbal. Een van de opties is dus dat er in de kwart- en halve finales niet twee, maar één duel gespeeld wordt. Zo ontstaat er meer ruimte om alles in te halen. De opmerkelijke optie zal dinsdag tijdens het spoedoverleg besproken worden, weet de Engelse krant, dat toevoegt dat dit misschien 'de enige optie is om vooruit te komen.'

Mocht het zover komen, dan zal de wedstrijd op neutraal terrein gespeeld worden óf gewoon in het stadion van een van de twee teams. De UEFA zal dan loten wie er thuis speelt. De Europese voetbalbond is er veel aan gelegen om de Champions League voor 30 mei af te sluiten. Volgende week vrijdag zou er geloot worden voor de kwartfinales, maar dat gaat niet door.