'Liverpool kan zich ondanks coronavirus opmaken voor eerste landstitel in 30 jaar'

'Liverpool kan zich ondanks coronavirus opmaken voor eerste landstitel in 30 jaar'

13-03-2020 23:50
37

Coronavirus of niet, Liverpool lijkt zich op te kunnen maken voor de eerste landstitel in dertig jaar tijd. Door de uitbraak van het virus wordt er in de meeste landen niet meer gevoetbald, maar dat lijkt geen invloed te hebben op de ranglijst in Engeland.

Dat meldt The Telegraph. Mocht het seizoen per direct worden beëindigd en er dus geen duels meer worden afgewerkt omdat er geen speeldata zijn, dan wordt Liverpool alsnog gekroond tot landskampioen. Dat geldt echter alleen wanneer de Engelse bond geen andere optie ziet.

Er moeten nog negen wedstrijden worden afgewerkt, maar Liverpool staat maar liefst 25 punten voor op nummer twee Manchester City. Daardoor neemt vrijwel iedereen wel aan dat Liverpool kampioen zal worden. Helemaal zeker is dat dus nog niet, waardoor er ruimte is voor discussie omtrent deze optie. The Reds hebben nog twee overwinningen nodig. 

Mocht de Engelse bond voor deze optie kiezen, dan heeft dat ook gevolgen voor Europese tickets en degradatie. Een optie is om teams die zich dit seizoen hebben geplaatst voor de Champions League ook volgend seizoen toe te laten tot het toernooi. Andere clubs zouden zich dan via een verlengd play-off-systeem moeten zien te plaatsen, aldus The Telegraph.

Nummer drie Leicester moet dan langs een voorronde, terwijl Liverpool, Manchester City, Chelsea en Tottenham naar de Champions League gaan. Maar Manchester United, Wolverhampton Wanderers en Sheffield United staan allen hoger dan nummer zeven Tottenham en zullen daar dus nooit mee akkoord gaan. 

Wat degradatie betreft: volgens The Telegraph bestaat de optie om volgend seizoen met 22 teams de Premier League in te gaan. Dat betekent dat er dit seizoen niemand degradeert, maar Leeds United en West Bromwich Albion wel promoveren. De League Cup wordt dan een jaar uitgesteld om meer ruimte vrij te maken in het speelschema en in plaats van drie degraderen er vijf clubs naar het Championship. Dit zijn opties en moeten dus nog worden goedgekeurd.