Bosz verwacht Leverkusen-smaakmaker te verliezen: 'Transfer van 100 miljoen'

Bosz verwacht Leverkusen-smaakmaker te verliezen: 'Transfer van 100 miljoen'

14-03-2020 07:05 Laatste update: 07:05
71

Peter Bosz verwacht dat Kai Havertz aankomende zomen niet binnenboord te houden is voor Bayer Leverkusen. Het grote talent van de club laat dit seizoen zien waarom topclubs in binnen- en buitenland interesse in hem hebben.

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad laat Bosz weten dat Havertz in Duitsland gezien wordt als een van de grootste talenten van de afgelopen jaren. "Kai is 20 jaar, maar dit is al zijn vierde seizoen in de Bundesliga", aldus Bosz. "Dat zegt veel. Iedereen in Duitsland ziet hem als een wonderkind. Hij komt uit Aken, loopt hier sinds zijn achtste. Fijne jongen om mee te werken. Intelligent. Hij speelt ook piano."

Het wordt voor Leverkusen dan ook een hels karwei om de middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan, binnenboord te houden aankomende zomer. "In de winterstop hebben we beelden laten zien dat-ie te weinig in de 16-meter kwam. Nu doet hij dat weer vaker. Zijn aandeel in goals en assists schiet weer omhoog. Hij is komende zomer niet te houden. Dat wordt een transfer van 100 miljoen. Wat zeg ik: meer nog dan 100 miljoen", zegt een ambitieuze Bosz.

Spotlights
Vorige zomer werd Julian Brandt al verkocht aan Leverkusen, waardoor de spotlights nog meer op Havertz kwamen te staan. "Er kwam veel op hem af voor de winterstop. We verloren de derby bij FC Köln en drie dagen later ook thuis van Hertha BSC. Floot ineens het hele stadion hem uit. Daar was-ie kapot van. Waarom haten mensen mij? Dan is-ie gewoon ook nog een joch van 20 en leg je uit: ze haten je niet, maar dit is hoe het gaat."